Mieszanki do wypieku bezglutenowe
Osoby z nietolerancją glutenu niestety są zmuszone zrezygnować z bardzo wielu potraw. Nie mogą jeść między innymi: naleśników, pierogów, bułeczek, chleba, pizzy, które są w konwencjonalnej sprzedaży. Zakazane są wszystkie dania, które mają w sobie mąkę pszenną lub inną zawierającą gluten. Dieta bezglutenowa i produkty bez glutenu nie zawsze jest jednoznaczna z całkowitą rezygnacją z ulubionych przysmaków. Warto jednak jest robić zakupy w sklepach z żywnością bezglutenową. Bezglutenowa mieszanka do wypieku pozwoli Ci w bardzo dużym stopniu urozmaicić Twoją dietę.
Spody do Pizzy Bezglutenowe 2 x 150 g Schär
Chrupiąca bezglutenowa pizza? Jak najbardziej. Spód do pizzy Schär wystarczy posmarować sosem pomidorowym, obłożyć ulubionymi dodatkami i piec przez kwadrans w 210°C przez 15 minut. I gotowe - prawdziwa włoska pizza specjalnie dla osób, które nie mogą spożywać glutenu.
Dzięki dodatkowi zakwasu oraz oliwy z oliwek pizza Schär ma wspaniały, śródziemnomorski aromat.
Opakowanie zawiera dwa spody.
Składniki:
skrobia kukurydziana, zakwas (mąka ryżowa, woda) 14%, woda, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia ryżowa, maka kukurydziana, syrop glukozowy, alkohol etylowy, drożdże 2,2%, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza; dekstroza, oliwa z oliwek extra virgin 1,6%, olej słonecznikowy, włókno roślinne (psyllium), sól jodowana (sól, jodek potasu), białko SOJOWE, substancje spulchniające: lakton kwasu glukonowego, węglany sodu; regulatory kwasowości: kwas winowy, kwas cytrynowy.
Dostępność: 9 szt
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglutenowych BIO 200 g Bauck Hof
Mieszanka do Gofrów i Naleśników Bezglut. BIO 200 g Bauck Hof
Bezglutenowa uczta dla młodych i starszych dzieci - dzięki nowej mieszance do pieczenia można w jednej chwili wyczarować chrupiące gofry, obfite lub słodkie naleśniki i smaczne amerykańskie naleśniki. Smaczne na sucho czy w owocami, cynamonem lub migdałami.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Pieczenia Pizzy Bezglutenowej BIO 350 g Bauck Hof
Mieszanka do Pieczenia Pizzy Bezglut. BIO 350 g Bauck Hof
Bezglutenowe ciasto do pizzy - mieszanka do szybkiego pieczenia 1 blachy do pieczenia lub 2 okrągłych tortownic.
Przygotowanie 5 minut, czas pieczenia 20 minut
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Wypieku Ciast Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Mieszanka do Wypieku Ciast Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Składniki:
Cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty, proszek do pieczenia*(skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka Falafel Bezglutenowy BIO 160 g Bauck Hof
Mieszanka Falafel Bezglut. BIO 160 g Bauck Hof
dla wszystkich fanów falafeli stworzyliśmy naszą wegańską klasykę jako nową słodko-pikantną wariację z curry i kokosem. Egzotyczna mieszanka dobrze komponuje się z sałatką i podpłomykami. Pyszny również jako burger lub pasztecik lub możesz spróbować naszej zupy z curry kokosowo-bananowej.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Brownies Bezglutenowa BIO 400 g Bauck Hof
Mieszanka do Pieczenia Brownies bezgl. BIO 400 g Bauck Hof
Czekoladowe ciasteczka do wypieku Brownies są produktem bezglutenowym. Mieszankę można przygotować w naczyniu do wypieków, lub pojemniczkach na Muffiny.
Produkt wystarcza na 6 dużych lub 12 małych brownies.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Chleb Bezglutenowy z Ziaren i Owsa BIO 600 g Bauck Hof
Mieszanka na Chleb Bezglutenowy z Ziaren i Owsa BIO 600 g Bauck Hof
Dodaj tylko wodę. Po upieczeniu wyjdzie około 980g chleba.
- bez drożdży, bez mąki, bez dodatku cukru, bezglutenowy,
- źródło białka,
- bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3,
- bogate w wielonienasycone kwasy tłuszczowe,
- bogate w błonnik,
- zawiera witaminę E, witaminę B1 (tiaminę), witaminę B6, kwas foliowy, potas, wapń, żelazo, cynk,
- bogaty w fosfor, magnez, miedź i mangan.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka Uniwersalna Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Mieszanka Uniwersalna Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Lubicie kruche ciasteczka, chrupiący chleb, korzenny piernik, mięciutkie naleśniki lub puszyste biszkopty? My uwielbiamy. Dzięki tej mieszance przygotujecie wszystkie te wypieki w jakości ekologicznej i bez glutenu.
Nadaje się również na pyzy, knedle, do zagęszczania sosów, zup i dań warzywnych.
Składniki:
Mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*
* składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Kraj producenta: Czechy
Certyfikat: BIO, Bezgluten
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof
Mieszanka do Wypieku 10 Bułek Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof
Składniki:
mąka owsiana* (bezglutenowa) 27%, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, mąka ryżowa*, zakwas z quinoa w proszku* (mąka z quinoa*, mąka ryżowa*), skrobia z tapioki*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, sól morska, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), łupiny nasion babki jajowatej*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Mieszanka do wypieku bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 10 bułek.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Wypieku Bułek Owsianych Bezglutenowa Demeter BIO 350 g Bauck Hof
Mieszanka do wypieku owsianych bułek bezglutenowych. Opakowanie wystarcza na 8 bułek.
Składniki:
płatki OWSIANE pełnoziarniste bezglutenowe** 74%, pełnoziarniste płatki OWSIANE bezglutenowe* 10% (OWIES*), len złocisty*, mielone łuski psyllium*, otręby OWSIANE bezglutenowe** 2%, sól kamienna.
* certyfikowany składnik ekologiczny
** składniki z rolnictwa biodynamicznego
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Balviten
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba, bułek, bagietek, pizzy.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g Probio
Mieszanka Do Wypieku Chleba Bezglutenowa BIO 500 g - PROBIO
Składniki
mąka z sorgo*, skrobia kukurydziana*, mąka gryczana*, mąka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len brązowy*, słonecznik łuskany*, mąka ryżowa*, sól morska, psyllium*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka do Wypieku Chleba z Mąki Owsianej Bezglutenowa BIO 500 g Bauck Hof
Składniki:
mąka OWSIANA pełnoziarnista (beglutenowa)* (34%), skrobia kukurydziana*, mąka pełnoziarnista z prosa brązowego*, mąka gryczana pełnoziarnista*, skrobia ziemniaczana*, zakwas gryczany w proszku* (mąka gryczana*), sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, mielone łuski babki jajowatej*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Opis:
Mieszanka do wypieku chleba z mąki owsianej bezglutenowa.
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane
Mieszanka na Chlebek Bananowy z Nasionami Chia Bezglutenowy BIO 400 g Zdrowo Namieszane
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzej do temperatury 180% stopni bez termoobiegu. Podłużną formę do pieczenia (np. 25 cm x 12 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub nasmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Do dużej miski włóż 3 dojrzałe banany, 200 ml jogurtu, 3 jajka oraz 13 łyżek oleju i dokładnie zmiksuj. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj. Gotową masę przelej do formy. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz przez ok. 50-55 minut.
Składniki:
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, skrobia kukurydziana*, cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, skrobia z tapioki*, len mielony*, cynamon*, nasiona szałwi hiszpańskiej* (Salvia hispanica L.) (1%), środek spulchniający: węglan sodu, proszek do pieczenia bezglutenowy* (skrobia kukurydziana*, substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu)), sól himalajska
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Falafel o Smaku Kokos - Curry Bezglutenowa BIO 160 g Bauck Hof
Opis:
Mieszankę przygotowuje się błyskawicznie, wystarczy dodać wodę. Mieszankę można dobrze uszlachetnić nasionami SEZAMU lub suszonymi owocami.
Opakowanie wystarczy na około 14 kulek falafelowych, co daje 2-3 sugerowane porcje do spożycia.
Sposób przygotowania:
Mieszankę wymieszać w 275 ml wrzącej wody i pozostawić na 15 minut do napęcznienia. Masę dobrze wymieszać i wilgotnymi dłońmi formować kuleczki wielkości łyżeczki do herbaty. Smażyć na gorącym oleju na patelni lub we frytkownicy, aż do uzyskania złotego koloru.
Składniki:
mielona ciecierzyca*, mąka z ciecierzycy*, mąka kokosowa* (13%), wiórki kokosowe* (4%), curry w proszku* (3,5%) (kolendra*, kurkuma*, mąka ryżowa*, kozieradka*, kminek*, imbir*, goździki*), sól morska, liofilizowany granulat bananowy* (przecier bananowy*), kawałki cebuli*, pietruszka*, czosnek w proszku*, kolendra*, chili w proszku*.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Gofry i Naleśniki Bezglutenowa BIO 200 g Bauck Hof
Składniki:
mąka ryżowa* 68%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 20%, skrobia z tapioki*, proszek do pieczenia (substancja spulchniająca: wodorowęglan sodu, regulator kwasowości: winiany potasu, skrobia kukurydziana*), sól morska.
* certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przygotowania:
GOFRY:
Rozbić 2 jajka do miski, dodać zawartość opakowania, 75 g miękkiego MASŁA, 80 g cukru i 200 ml MLEKA i wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Natłuścić gofrownicę, wlać ciasto i upiec gofry.
NALEŚNIKI:
Zawartość opakowania wymieszać z 3 jajkami i 300 ml MLEKA do uzyskania gładkiej konsystencji ciasta i nakładać porcjami na natłuszczoną patelnię. Smażyć na średnim ogniu z obu stron.
DANIE WEGETARIAŃSKIE:
zamiast JAJEK i MLEKA użyć 300 ml napoju sojowego (lub zbożowego) lub 200 g jogurtu sojowego.
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Mieszanka na Muffinki z Kroplami Gorzkiej Czekolady Bezglutenowa BIO 300 g Zdrowo Namieszane
Ekologiczna mieszanka do przygotowania muffinek z czekoladą.
1 porcja: ok. 65 g
Ilość porcji: ok. 12 muffinek
Dostępność: tymczasowo niedostępny
Mieszanka na Racuchy Owsiane Bezglutenowa BIO 180 g Pięć Przemian
Mieszanka na Racuchy Owsiane Bezglutenowa BIO 180 g Pięć Przemian
Składniki:
mąka owsiana* bezglutenowa 55 %, płatki OWSIANE* bezglutenowe 27,6 %, cukier kokosowy*, wodorowęglan sodu: substancja spulchniająca, sól himalajska, cynamon*, kurkuma*, kardamon*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Dostępność: duża ilość
Czas wysyłki: do 48 godzin
Bezglutenowa mieszanka do wypieku
Czym jest bezglutenowa mieszanka do wypieku? Czym mogą się różnić jej poszczególne rodzaje? Jakie są zalety bezglutenowych mieszanek do wypieku? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w tym opisie kategorii.
Mieszanki bezglutenowe do wypieku - dlaczego warto je stosować?
Mieszanka bezglutenowa do wypieku umożliwi Ci przygotowanie naprawdę bardzo wielu wyśmienitych potraw. Mieszanka bezglutenowa do wypieku jest połączeniem wielu mąk bezglutenowych. Najczęściej jaglanej, mąki owsianej bezglutenowej, kukurydzianej, gryczanej czy też ryżowej. W tego rodzaju mieszance znajdują się również inne składniki. Mieszanka bezglutenowa do wypieku pozwoli Ci szybko i bez wysiłku przygotować pieczywo bezglutenowe, czy upiec ciasto, babeczki i inne smakołyki. Dzięki niej wyczarujesz bezglutenowe naleśniki, kopytka, pączki, pierogi czy bezglutenową pizzę. Obecnie na rynku jest dostępny bardzo bogaty wybór mieszanek bezglutenowych do wypieku.
Mieszanka bezglutenowa do wypieku – poznaj jej skład
Obecnie na rynku można znaleźć mieszanki bezglutenowe do wypieku o bardzo rożnym składzie. Wybranie konkretnego produktu bezglutenowego powinno być dopasowane do indywidualnych preferencji i dodatkowych nietolerancji pokarmowych. Niektóre osoby mają jeszcze uczulenie na przykład na gumę guar albo na kukurydzę, które również często występują. Standardowe składniki w mieszankach bezglutenowych do wypieku to: mąka kukurydziana i ryżowa, skrobia kukurydziana, ryżowa oraz ziemniaczana. Możesz w nich spotkać również błonnik, sól, cukier, suszone drożdże, kwas cytrynowy, otręby lub skrobię pszenną bezglutenową. W każdym mixie bezglutenowym do wypieku są również zamienniki glutenu. Te dodatki sprawiają, że ciasto o wiele lepiej rośnie. Umożliwiają one również uzyskanie elastycznej konsystencji ciasta i odpowiednie połączenie ze sobą wszystkich składników. Zamienniki glutenu to zazwyczaj guma ksantanowa lub guma guar.
Mieszanka bezglutenowa na chleb, do ciast czy na naleśniki – czym się różnią?
Mieszanka bezglutenowa pozwala uzyskać udane wypieki lub potrawy. Bardzo ważne jest to, aby dana mieszanka była odpowiednio wyważona pod kątem składników i proporcji. Tylko wtedy mieszanka bezglutenowa będzie bardzo dobrym zamiennikiem dla mąk zawierających gluten. Dobrej jakości mieszanka bezglutenowa do wypieku pozwoli Ci uzyskać perfekcyjną konsystencję, puszystość albo miękkość ciasta. Warto również zainteresować się mieszankami przeznaczonymi do przygotowywania konkretnych potraw. W sklepach internetowych i stacjonarnych znajdziesz między innymi mieszanki bezglutenowe do ciast, na chleb, naleśniki, pizzę. Dobrym pomysłem jest również wybranie uniwersalnej mieszanki bezglutenowej do wypieku. Jednak tylko wtedy, gdy używasz tego rodzaju produktów bardzo często i wiesz, jak dopasować jej proporcje do danego wypieku. Przygotujesz z niej różnorodne wypieki i dania bez konieczności wydawania pieniędzy na kilka rodzajów mąk, których i tak pewnie nie zużyjesz. Ciekawe jest to, że tego rodzaju mieszankę bezglutenową do wypieków możesz bez problemu wykorzystać również do zrobienia panierki, na przykład do kotletów.
Dla kogo będą odpowiednie mieszanki bezglutenowe do wypieków?
Mieszanka bezglutenowa do wypieków jest bardzo dobrą propozycją dla każdego, kto musi być chce zrezygnować ze spożywania glutenu. Dzięki niej, możesz szybko i w prosty sposób przygotować ulubione potrawy. Mieszanki bezglutenowe do wypieku sprawiają, że nie musisz już ograniczać się, jeżeli chodzi o ulubione smaki. Najważniejsze jest to, aby przygotowywany przez Ciebie chleb lub słodki wypiek był na bazie mąki bezglutenowej. Wtedy możesz go zjeść bez wyrzutów sumienia i obaw o własne zdrowie. Chociaż mieszanki bezglutenowe do wypieku są przeznaczone przede wszystkim dla osób chorujących na celiakię lub mających nietolerancję na gluten, to z powodzeniem mogą po nią również sięgnąć wszyscy, którzy lubią spróbować nowych smaków i nie boją się niecodziennych połączeń.
Jakie zadanie ma gluten w wypiekach?
Gluten jest bardzo ważnym składnikiem w wypiekach. To właśnie on nadaje im sprężystość, miękkość i elastyczność. Sprawia, że ciasto wyrasta i po upieczeniu nie jest zbite i twarde. Mixy bezglutenowe do wypieków zostały skomponowane w taki sposób, aby nie musieć rezygnować z tych wszystkich zalet domowych wypieków. Dobrej jakości mieszanka bezglutenowa do wypieków nie ma w swoim składzie żadnych niepotrzebnych, czy szkodliwych składników. Zawiera tylko mąki bezglutenowe i składniki poprawiające elastyczność i konsystencję ciasta.