Mąka Orkiszowa Biała Typ 550 Luksusowa BIO 1 kg BioHarmonie
Składniki: mąka orkiszowa typ 550* 100% * składniki ekologiczne objęte certyfikatem kontroli
Opis: Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm.
Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 550 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek. Również do przygotowywania naleśników lub do zagęszczania zup i sosów.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna: 1447 kJ / 341 kcal Tłuszcz: 1,3 g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g Węglowodany: 69 g - w tym cukry: 1,0 g Błonnik: 3,6 g Białko: 12 g Sól: 0 g
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: gluten.
Kraj producenta: Czechy Certyfikaty: BIO
Atrybuty produktu
Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach)
90
Bez glutenu (z oznaczeniem)
Nie
Certyfikat BIO
Tak
Bez glutenu (w składnikach)
Nie
Wegetariańskie
Tak
Wegańskie
Tak
Bez laktozy
Tak
Bez dodatku cukru
Tak
Bez jaj
Tak
Bez drożdży
Tak
Producent
PRO-BIO, spol. s r.o., Lipová 40, 788 32 Staré Mesto, Czechy
„Podlaskie Mąki Ekologiczne” pochodzą z Zielonych płuc Polski. Zarówno uprawa zbóż, przemiał oraz konfekcjonowanie odbywają się w okolicach Bielska Podlaskiego, 30 km od Puszczy Białowieskiej. Dzięki temu nasi Klienci mogą być pewni, że otrzymują produkt najwyższej jakości, wytwarzany zgodnie z tradycyjną recepturą przez podlaskich młynarzy. Potwierdzeniem najwyższej jakości naszych mąk jest uzyskany przez nie certyfikat ekologiczny. Podlaskie Mąki Ekologiczne idealnie nadają się do wypieku tradycyjnych chlebów jak również do wyrobu ciast, naleśników, bułek oraz pierogów.
Składniki: mąka z pszenicy orkisz typ 1050* * certyfikowany składnik ekologiczny
Opis: Ziarna z certyfikowanych upraw biodynamicznych. Mąka orkiszowa otrzymana z mielenia ziaren w młynach żarnowych. dzięki niewielkiej prędkości obrotowej kamienia mielącego zachowane zostają wszystkie wartościowe składniki ziarna.
Mąka 00 jest włoską mąką, wykorzystywaną głównie do robienia pizzy. Jest ona bardzo drobno mielona - przypomina śnieżnobiały pył. Mąka 00 jest mąką najbardziej bogatą w GLUTEN, co za tym idzie… jest kaloryczna, ale czego nie robi się dla lepszego dania? Smak pizzy czy innej potrawy z wykorzystaniem mąki 00 rekompensuje ilość zjedzonych kalorii! Dlatego warto, by w naszej szafce znajdowała się również mąka 00. Wypiekane ciasto z mąki typu 00 jest miękkie oraz delikatne. Pizza, którą wykonamy z mąki 00 jest chrupiąca na zewnątrz, ale miękka i puszysta w środku. Dzięki temu, że mąka 00 jest drobno mielona, bardzo szybko i łatwo można z niej ugnieść ciasto. Mąka 00 nadaje się również do ciasta na ravioli oraz lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia. Jest również idealna do pieczenia słodkich ciast i ciasteczek. Na jej bazie powstają wyśmienite biszkopty, pyszne kruche ciasta i delikatne ciasteczka.
Składniki: mąka z PSZENICY ORKISZ* (100%). *certyfikowany składnik ekologiczny
Ekologiczna Mąka Orkiszowa Graham typ 1850 1 kg Babalscy
Orkisz jest jednym z najstarszych zbóż na świecie. Początki jego uprawy sięgają 8 tysięcy lat przed naszą erą. Niegdyś bardzo popularne ziarno używane do wypieku chleba, z czasem zapomniane, dziś wraca do łask. O jego właściwościach przekonali się lekarze i żywieniowcy z całego świata. Uprawiamy i do produkcji produktów używamy orkisz odmiany SCHWABENKORN.
Ekologiczna Mąka Orkiszowa Razowa Typ 2000 BIO 1 kg Bio Planet
Mąka z przemiału pełnego ziarna orkiszu - starej odmiany pszenicy, cenionej od czasów starożytnych. Orkisz charakteryzuje się zawartością dobrze przyswajalnego glutenu, jak również bogactwem składników mineralnych. Nadaje się doskonale do wypieku pieczywa, ciast i ciasteczek; Stanowi również świetny dodatek do naleśników, placków i klusek.
Cena:
9,99 zł
Cena regularna:
12,87 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
9,56 zł
Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Mąka otrzymywana z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz, znanej i cenionej od czasów starożytnych. Orkisz zawiera dobrze przyswajalny gluten i bogactwo składników mineralnych. Mąka typu 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Składniki: mąka z pszenicy orkisz chlebowa typ 700* 100% * certyfikowany składnik ekologiczny
Cena:
11,99 zł
Cena regularna:
15,20 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
10,99 zł
Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Ekologiczna mąka orkiszowa otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren pszenicy orkisz. Orkisz jest starą odmianą pszenicy. W starożytności ceniony za swoje walory odżywcze. Zawiera gluten dobrze przyswajalny przez organizm. Ekologiczna mąka orkiszowa o przemiale 700 może być stosowana samodzielnie lub w połączeniu z innymi mąkami do wypieku chleba, ciast, ciastek, naleśników, placuszków i klusek.
Cena:
6,85 zł
Cena regularna:
8,11 zł
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
6,85 zł
Jeżeli produkt jest sprzedawany krócej niż 30 dni, wyświetlana jest najniższa cena od momentu, kiedy produkt pojawił się w sprzedaży.
Ekologiczna mąka z płaskurki ze świeżego pełnego przemiału ziarna płaskurki ekologicznej. Mąka z płaskurki idealnie sprawdzi się użyta do wypieku chleba, przyrządzania naleśników, racuchów czy innych pyszności. Mąka zawiera białko oraz niezbędne minerały.
Mąka z płaskurki pełnoziarnista produkowana jest z ziaren płaskurki pochodzących z polskich upraw ekologicznych, a u nas na świeżo mielona na młynkach żarnowych.
Mąka z Płaskurki Pełnoziarnista BIO 500 g Bio Planet
Ekologiczna mąka z płaskurki otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Polecamy do wypieku chleba, któremu nadaje lekko orzechowy posmak. Doskonała również do wyrobu makaronów, a także jako dodatek do zup, ciast i pieczonych warzyw.
Ekologiczna mąka z samopszy ze świeżego pełnego przemiału ziarna samopszy ekologicznej. Z mąki tej upieczesz wyśmienity, zdrowy chleb, przepyszne ciasta, ciasteczka, nada się również do przygotowania ciasta na pizzę, pierogów czy naleśników. Można nawet zagęścić nią sosy. Jest naprawdę zdrowa, a wypieki charakteryzują się wyśmienitym smakiem.
Mąka z samopszy pełnoziarnista produkowana jest z ziaren samopszy pochodzących z polskich upraw ekologicznych, a u nas na świeżo mielona na młynkach żarnowych.
Mąka z Samopszy Pełnoziarnista BIO 500 g Bio Planet Wysoka zawartość błonnika
Ekologiczna mąka z samopszy otrzymywana jest z przemiału oczyszczonych ziaren jednego z najstarszych, udomowionych gatunków pszenicy. Mąka z pszenicy samopszy stanowi idealny składnik do wypieku razowego pieczywa, ciast, ciasteczek, a także naleśników i gofrów.
Mąka o unikalnych walorach smakowych i wszechstronnych prozdrowotnych właściwościach orkiszu – zboża spokrewnionego z pszenicą. Mąka luksusowa jasna wysokiego stopnia przemiału odplewionych, obłuszczonych, oczyszczonych i rozdrobnionych 100% ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych.
Ekologiczna mąka orkiszowa TYP 2000 ze świeżego, pełnego przemiału ziarna orkiszu ekologicznego. Charakteryzuje się dużą zawartością witamin i składników mineralnych. Ziarna przeznaczone na mąkę mielone są w młynach żarnowych dzień przed rozpoczęciem procesu produkcyjnego.
Nasza pełnoziarnista mąka jest pakowana przez nas od razu po przemiale, by zachować wszystkie wartości odżywcze. Wszystko bez chemii, konserwantów i sztucznych barwników.
Mąką idealna do każdego rodzaju domowych wypieków. Może być używana do wypieku domowego chleba, ciast oraz do zagęszczania zup i sosów.
Mąka o unikalnych walorach smakowych i wszechstronnych prozdrowotnych właściwościach orkiszu – zboża spokrewnionego z pszenicą. Zapomniany na wiele dziesięcioleci, nie został poddany modyfikacjom. Mąka chlebowa średniego stopnia przemiału odplewionych, obłuszczonych, oczyszczonych i rozdrobnionych 100% ziaren orkiszu pochodzących z certyfikowanych, polskich gospodarstw ekologicznych. Jej wartość odżywcza jest zdecydowanie większa niż pokrewnych mąk pszennych chlebowych. Zawiera więcej witaminy PP, B-karotenu i witamin A, E i z grupy B, cynku, miedzi, selenu, żelaza, fosforu, magnezu i wapna. Odznacz się dużą zawartością kwasu krzemowego odpowiadającego za zdrowe włosy, paznokcie, skórę i układ pokarmowy.
Mąka produkowana jest z najlepszych jakościowo odmian orkiszu Schwabenkorn, Frankenkorn i Ostro - według zaleceń Św. Hildegardy z Bingen. Ziarna do produkcji mąki dostarczane są od certyfikowanych ekologicznych polskich rolników. Jest to typ mąki szerokiego zastosowania. Z powodzeniem wyjdą z niej wszelkie kluski, placki, naleśniki, drożdżowe i kruche ciasta, czy zaparzane ciasto na pierogi. Sprawdza się jako zagęstnik zup i sosów, doskonale komponuje się z innymi mąkami.
Cena:23,39 zł
Opinie o produkcie (1)
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Natalia
5 września 2023
Bardzo dobra mąka. Robiłam z niej bułeczki i wyszły naprawdę delikatne.
Problem zaśmiecenia naszego naturalnego środowiska z roku na rok staje się coraz bardziej palący. Statystyki rosną w niepokojącym tempie, dlatego coraz większa liczba świadomych konsumentów stara się wprowadzać w życie swoich rodzin, firm i środowisk, w których funkcjonują, dwie dopełniające się zasady: mniej śmieci (czyli „less waste”) oraz w wersji bardziej radykalnej „brak śmieci” (czyli „zero waste”).
W poprzednich wpisach pokazaliśmy, jak sprawnie i poprawnie złożyć zamówienie na naszej stronie biosklep.com.pl oraz zapoznaliśmy Cię z pracą osób obsługujących system zamówień, przyjmujących dostawy oraz kompletujących towar do spakowania.
Zapewne część Klientów korzystających ze sklepów internetowych zastanawia się, jak naprawdę to wszystko działa? Dlaczego niektóre sklepy w sieci oferują niższe niż w stacjonarnych ceny, dlaczego tu trzeba zapłacić za dostawę, a tam jest ona gratis? Co dzieje się z towarem od chwili kliknięcia „Zamów” aż po dzwonek kuriera do drzwi?
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.
Natalia
Bardzo dobra mąka. Robiłam z niej bułeczki i wyszły naprawdę delikatne.