Mieszanka do Pieczenia Brownies bezgl. BIO 400 g Bauck Hof
Czekoladowe ciasteczka do wypieku Brownies są produktem bezglutenowym. Mieszankę można przygotować w naczyniu do wypieków, lub pojemniczkach na Muffiny.
Produkt wystarcza na 6 dużych lub 12 małych brownies.
Sposób przygotowania:
200 g masła, 2 jajka i 100 ml mleka wymieszać z mieszanką i wsadzić do piekarnika nagrzanego do 175C. Produkt można upiec bez jajek i mleka przy pomocy margaryny i mleka sojowego.
Produkt wystarcza na 6 dużych lub 12 małych brownies.
Składniki:
surowy cukier trzcinowy*, skrobia kukurydziana*, płatki gorzkiej czekolady* 15% (surowy cukier trzcinowy*, masa kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyna słonecznikowa*), mąka ryżowa pełnoziarnista*, kakao w proszku* 8%, substancja zagęszczająca: mączka z chleba świętojańskiego*, sól morska, wanilia*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1663 kJ / 393 kcal
Tłuszcz: 5,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,0 g
Węglowodany: 81 g
- w tym cukry: 54 g
Błonnik: 4,4 g
Białko: 4,1 g
Sól: 0,19 g
Sposób przygotowania:
Ciasto Brownie:
Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać z 200 g miękkiego masła, 2 jajkami i 100 ml mleka, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
Ciasto wegetariańskie:
Rozgrzać piekarnik do 175 stopni C. Zawartość opakowania wymieszać z 150 g miękkiej margaryny, 2 łyżeczkami mączki chleba chleba świętojańskiego lub mąki sojowej, 100 ml wody lub napoju sojowego, aby uzyskać gładką masę. Masę rozprowadzić w formie do pieczenia (ok. 20 X 20 cm). Piec przez 25 minut.
Informacja alergenna:
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą).
Zalecane warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Certyfikaty: BIO, Bezgluten
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.