Mieszanka do Wypieku Chleba Klasyczna Bezglutenowa 420 g Pięć Przemian
Składniki:
płatki owsiane bezglutenowe, mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, łuska babki jajowatej, siemię lniane brązowe, nasiona chia, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna - 1369 kJ/322 kcal
Tłuszcz - 12 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,1 g
Węglowodany - 51 g
- w tym cukry - 0,9 g
Białko - 12 g
Sól - 2,1 g
Informacja alergenna
Może zawierać orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.