Herbata Zielona Moya Sencha No.21 BIO 60 g Moya Matcha
Herbata w formie liściastej.
SENCHA: SMAK JAPOŃSKIEJ TRADYCJI
Sencha jest najczęściej pitą herbatą w Japonii i najbardziej znaną zieloną herbatą na świecie. Ma delikatnie słodki, mocno orzeźwiający smak z trawiastymi i maślanymi nutami oraz złocisto-zieloną barwę. Słowo „sen-cha” (煎茶) oznacza dosłownie „herbatę gotowaną na wolnym ogniu” i nawiązuje do procesu parzenia typowego dla herbat liściastych, który polega na zalaniu suszonych liści gorącą wodą. Herbata ta najlepiej oddaje swój wyborny smak i aromat, gdy zaparzona jest miękką wodą o neutralnym ph. Moya Sencha no. 21 pochodzi z organicznych upraw na wyspie Kiusiu.
WŁAŚCIWOŚCI SENCHY
Sencha polecana jest do picia o poranku. Charakteryzują się wyjątkowo wysoką zawartością pobudzającej i przyspieszającej metabolizm kofeiny, ponieważ jej liście pochodzą z wczesnych zbiorów. Obok innych japońskich zielonych herbat, jest najbogatszym źródłem katechin oraz jednym z najmocniejszych antyoksydantów występujących w naturze. Picie senchy przyczynia się do spowolnienia starzenia całego organizmu, oczyszczenia z toksyn, obniżenia poziomu złego cholesterolu, utrzymania poziomu cukru w normie, utrzymania zdrowych zębów i dziąseł, a nawet poprawy humoru. W jej liściach znajdują się dobrze przyswajalne witamina C, beta karoten, kwas foliowy, potas, wapń i fosfor.
JAK PRZYGOTOWAĆ SENCHĘ?
ILOŚĆ HERBATY: 2-3 g na 150 ml
TEMPERATURA WODY: 70-80°C
CZAS PARZENIA: 2 min
ILOŚĆ ZAPARZEŃ: 3
SKŁADNIKI: Zielona herbata Sencha
SMAK: Lekko słodki z ziemną nutą
KOLOR NAPARU: Zielonkawo-złoty
POCHODZENIE: Kagoshima, Kyushu, Japonia
POZIOM TEINY: Wysoki
POLECANE SPOŻYCIE: Przed południem
Składniki:
100% organiczna zielona herbata sencha
Kraj pochodzenia: Japonia
Certyfikat: BIO
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.